Radionice

Sami cilj radionica je jedan od osnovnih ciljeva udruge MoStrip, a to je prenošenje ove pomalo zaboravljene umjetnosti na mlađe generacije, te pronalaženje talentirane djece i njihovo usmjeravanje u način i izradu stripa kao umjetnosti.

Izbor mentora, tj. predavača ovakvih radionica je predstavljao prvi zadatak jer smo htjeli da radionice budu ozbiljan i profesionalan projekat, da voditelji budu ljudi koji su dovoljno upućeni u svijet stripa, imaju već neko iskustvo u vođenju sličnih radionica.

U 2017. godini stvari su se poklopile budući smo mentore našli u našim gostima sa 1. Mostarskog strip vikenda, tj. Renatu Vladimiru Renkyu i Enisu Čišiću, obojici već sa iskustvom u vođenju radionica, a pridruživanjem Dalibora Dale Nikolića imali smo 3 zaista vrhunska mentora. Održano je 5 radionica te smo najbolje radove bogato nagradili na 2. Mostarskom strip vikendu. Svi su radovi također bili izloženi na festivalu, te objavljeni u časopisu udruge.

U tekućoj 2018. godini kao i u godinama što dolaze trudit ćemo se broj radionica povećati, budući su se pokazale kao pun pogodak, i što se tiče posjećenosti istih, te nastalih radova koji su zaista impresivni čime sve to skupa daje zaista jedan zamah za daljnji rad udruge MoStrip.