Stefano Andreucci

 
Stefano Andreucci rođen je u Rimu 1962. Nakon završene Akademije likovnih umjetnosti, 1986. počinje crtati i surađuje s nekoliko časopisa .Ubrzo je započeo suradnju s Francescom Conigliom Editoreom, crtajući erotske priče i radeći za Splatter and Monsters. Napisao je i dva scenarija. U to vrijeme radio je kao profesor likovnog. Godine 1992. počeo je raditi za izdavačku kuću Sergio Bonelli Editore na liku Zagora,poslije je prešao u crtački staff Dampyra i Texa, 2011.godine.
 
U travnju 2014. debitirao je s BD-om prvim albumom (La Statue De Zeus) serijalu o sedam svjetskih čuda (Les 7 Merveilles, Ed. Delcourt). Godine 2017. objavljen je njegov ‘Texone’, The Magnificent Outlaw. (objavljen u izdanju Strip Agenta) Radio je i vestern miniserijal Deadwood Dick (temeljenoj na pričama Joea Lansdalea), s Black Hat Jackom, jedinstvenom pričom podijeljenom u tri toma. ( objavljeno u izdanju Libellusa)
 
U 2020.godini je nacrtao naslovnice talijanske verzije The 7 Wonders (izdavač Star Comics).Trenutno je jedan od najpopularnijih crtača Texa.