Besplatna edukacijska radionica za srednjoškolce – predavač Enis Čišić – listopad 2017.

Projekt besplatne radionice za srednjoškolce organizirali smo u suradnji sa Američkim kutkom iz Mostara (American Corner Mostar). Radionica je održana u 21/22.10.2017.godine u prostorijama Američkog kutka.

Sudjelovanje u radionici je bilo uvjetovano samo godinama, jer je radionica bila predviđena samo za srednjoškolce. Cilj projekta je animacija mladih na kreativno i kritičko razmišljanje te izražavanje kroz tehniku stripa, bilo kao crtač, bilo kao scenarist.

Teme radionice su bile usmjerene na suzbijanje govora mržnje, razvoj tolerancije i multikulturalnosti te borbu protiv nasilja i nepravde. Radi se o projektu na kome su sudjelovala sva djeca bez obzira na spol, vjeru, etničku pripadnost..

Predavač ovih radionica je bio profesor Enis Čišić sa Američkog Univerziteta u BiH (American University in Bosnia and Herzegovina) koji je i sam radio kao crtač za američku izdavačku kuću Marvel tako da je iz prve ruke polaznicima radionica pokazao neka bitna obilježja o američkom stripu i stanju na američkoj strip sceni.