Milan Drča Munch

22 gost 8MSV je Milan Drča Munch
Rođen je u Beogradu 1976. godine. Diplomirao u rodnom gradu, na Fakultetu primenjenih umetnosti, 2000. godine.
Prve ozbiljnije crtačke korake napravio je davne 1990. godine, ilustrujući dve knjige za decu. Nakon studija nekoliko godina proveo je posvećen elektronskoj muzici, kao DJ, radijski voditelj, muzički urednik emisije na Art TV, a potom i programski urednik malog beogradskog kluba The Wash, čiji je bio vlasnik.
 
Nakon što je svet elektronske muzike dovoljno istražio, vratio se likovnoj umetnosti, od koje, zapravo, nikad i nije otišao. Sarađivao je sa Markom Stojanovićem na njegovom serijalu ,,Vekovnici”, a potom su za časopis Vojske Srbije „Odbrana“ uradili strip „Marš na Drinu“. Sa dve strip priče učestvovao je u serijalu ,,Linije fronta”, u izdanju System Comicsa iz Beograda.
Sa jednom od najrespektabilnijih francuskih izdavačkih kuća Dargaud potpisao je ugovor 2016. godine, i sa uvaženim scenaristom Jean Claude Bartollom uradio dve epizode za njegov serijal ,,Insiders”, dobro poznat kako francuskoj, tako i belgijskoj publici. Nakon toga potpisao je ugovor sa još jednom velikom francuskom izdavačkom kućom Delcourt, za dve epizode grafičke novele „Tuez de Gaulle“, po scenariju misterioznog Simona Treinsa.
 
Naredni projekti, na kojima trenutno radi, vode ga na dve potpuno različite strane – jedan u vode SF distopije, u kojima pliva sa moćnim francuskim scenaristom Ericom Corbeyranom, a drugi na polja Normandije, na koja, 6. juna 1944. godine, izbija zajedno sa darovitim scenaristom i izdavačem Philippom Zytkom.