Gianni Sedioli

Rođen 4. kolovoza 1966. u Raveni, Gianni Sedioli stiže u strip na način koji je sve samo ne predvidljiv. Zapravo, diplomirao je kao industrijski tehničar, da bi do 1991. godine obavljao djelatnost komercijalnog agenta. Napokon, 1992. godine prekretnica: slijedeći svoju strast prema stripovima, debitirao je na liku “Tiramolli”, napisavši i nacrtajući desetak priča. Također je nacrtao dvije priče za Hobby & Work, a zatim je sam producirao, stvorivši tri albuma iz serije svog stvaralaštva “The Witch”.

1997. godine počeo je surađivati sa izdavačkom kućom Sergiom Bonelli Editore, crtajući priču za ediciju Zona X, a zatim je radio serijalu Jonathanu Steeleu i serijalu Legs Weaver . 2004 godine je debitirao na serijalu Zagor uradivši dvodijelnu priču u redovnim brojevima 463 i 464. Jedan je od najzastupljenijih crtača u Maxi ediciji Zagora, uradio je ukupno 6 Maxi brojeva.

U zadnje vrijeme sve više radi u suradnji sa crtačem Marcom Vernijem crtajući olovku i postavke a Marco Verni tuš. Posebno je interesantno spomenuti da je ovaj dvojac uradio i jedan mini projekt od 6 brojeva Zagora u striscia Formatu (mali format gdje se jedna stranica sastoji od 2 kadra, 50-tih godina su stripovi takvih formata objavljivani u Italiji).