Matija Pisačić

Matija Pisačić rođen je u Zagrebu. Maturirao 1994. na temu stripa na Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu. Studirao filozofiju i religijsku kulturu na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu. Član je ULUPUH-a, ASIFA-e i Hrvatske zajednice slobodnih umjetnika. Bavi se produkcijom i režijom animiranih filmova, ilustriranjem knjiga i crtanjem stripova.
Od 1995. do 1997. djeluje u sklopu umjetničke grupe Kolektiv Variete Radikale u čijim publikacijama objavljuje niz ilustracija i stripova. U istom razdoblju objavljuje autorske stripove u raznim tiskovinama. Idućih godina objavljuje stripove i ilustracije u dječjim časopisima «Šalji dalje» i «Modra lasta» gdje često surađuje s Krešimirom Zimonićem. Kreiraju zajednički strip serijal «Vatrene ulice». Od 1999. do 2004. za Modru lastu crta strip «Svebor i Plamena» po scenariju Darka Macana. Ilustrira mnoštvo knjiga za razne domaće izdavače.
 
Surađuje sa strip magazinom Q. 2007. i 2009. surađuje s direkcijom Animafesta na izradi plakata za Svjetski festival animiranog filma u Zagrebu. 2010. izrađuje ilustracije za plakat i katalog za Hrvatski festival animiranog filma. Surađuje na brojnim izložbama ilustracija i stripova u Hrvatskoj i šire, u više navrata kao član skupine Emisija Emocija (uz Damira Steinfla, Dunju Janković te Irenu Jukić Pranjić). Od 2019. član je uredništva (uz Leu Kralj Jager i Marka Dješku) te jedan od stalnih autora strip zina „Ohoho!“ , 2021. nagrađenog za najbolji strip časopis na Supertoonu, međunarodnom festivalu animacije i stripa u Šibeniku i uvrštenog u uži izbor za nagradu za najbolji alternativni strip magazin na najvećem europskom strip festivalu u Angoulemeu, u Francuskoj.
Član uredništva kataloga Kvarnerske kolonije stripa i ilustracije 2020. i savjetnik umjetničkog voditelja Karnerske kolonije stripa i ilustracije 2021. i 2022. u Rijeci. Kao jedan od autora, predstavljen je 2021. u MSU-u s više radova na izložbi „Nastavit će se… Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj“. Trenutno crta i piše strip u nastavcima „Ozaljske pustolovine Lucije i Žigmunda“ za dječji časopis Modra lasta, Školska knjiga.
 
Piše scenarij, autor je likovnosti i animacije te režije za animirani film i radi kao scenarista. Dobitnik je mnogih nagrada.