Laura Zuccheri

Polako smo došli do zadnje najave, kad su gosti festivala upitanju.Sa nama je ove godine još jedna dama.
 
Laura Zuccheri (1972., Budrio) je talijanska slikarica, ilustratorica i strip autorica. Kaže da su na njen izričaj najviše utjecali američki slikari i ilustratori it 1800-tih i 1900-tih (Remington, Russell, Rockwell, Layendecker, Sargent, Wyeth), ruski slikari (Repin, Shishkin, Serov, Aivazovsky, Kramskoi) te europski autori (Larsoon, Sorolla, Boldini). Omiljeni motivi si joj prirodni pejzaži i portreti.
Karijeru u području stripa je započela 1992., a već 1993. započinje suradnju sa Ken Parker Magazinom kojeg su pokrenula dvojica talijanskih strip velikana Giancarlo Berardi i Ivo Malazzo. Njem rad i neizmjeran talent prepoznaju i u glavnoj talijanskoj izdavačkoj kući orijentiranoj stripu Sergio Bonelli Editoreu te Laura skoro postaje i dio njihove postave crtača. Dobija angažmane na Zoni X, Juliji i Texu.
Dokaz vanserijskog talenta je i angažman od strane francuskog izdavača Humanoids za kojeg radi naslove Stakleni mačevi i Povratak na Belzagor koji na našim prostorima izlaze u izdanju nakladničkih kuća Fibre i Makonda.
Upravo za serijal Stakleni mačevi dobija nagradu The Grand Guinigi Award na festival u Lucci.
Trenutno za Glenat (ponovo francuski izdavač), zajedno sa Simonom Mogavino, radi na projektu Thellus te sa Danielom Maghenom na projektu Grimizna kraljica po scenariju Sudeep Menon. Za SBE radi na novim epizodama Tex.