Besplatna edukacijska radionica za djecu – predavač Renato Vladimir Renky – travanj 2017.

Cilj projekta je animacija djece na kreativno razmišljanje i likovno izražavanje kroz tehniku stripa. Nastojali smo kroz teme radionice moralno usmjeriti djecu na suzbijanje govora mržnje, razvoj tolerancije i multikulturalnosti te borbu protiv nasilja i nepravde. Radi se o projektu na kome su sudjelovala sva djeca bez obzira na spol, vjeru, etničku pripadnost. Jedna od tema koju smo obradili na radionicama je upravo o toleranciji, suživotu i temeljnim životnim vrijednostima. 

Mišljenja smo da se kroz strip djeca mogu mnogo lakše naučiti izražavanju, strip u biti i jeste tome namijenjen, a ova radionica je pokazala da među polaznicima postoje talentirana djeca koja bi možda u budućnosti svoje životno zanimanje našli u svijetu stripa, bili kao crtači, bili kao scenaristi.

Udruga je podijelila polaznicima radionica i besplatne dječje stripove.

Radionice su održane u dva termina u prostorijama Narodne knjižnice HNŽ Mostar 21./22.04.2017. godine. Voditelji ovih radionica je bio Renato Vladimir Renky (strip autor s višegodišnjim iskustvom vođenja sličnih radionica). 

Nastale radovi smo objavili u časopisu StripaMo i izložili na Drugom mostarskom strip vikendu.

Najbolje radove smo nagradili vrijednim nagradama na 2 mostarskom strip vikendu.