Joevito Nuccio

Joevito NuccioRođen je u Chicagu (SAD), 2. srpnja 1970. godine, diplomirao je na Istituto d’Arte 1989. Godine 1997. pohađao je tečaj na stripovima koje organizira Opera Universitaria Palermo, čiji nastavnik Gianni Allegra.

Diplomirao je arhitekturu 1999. godine, i započeo privatnu praksu. 2002. godine kontaktira Morena Burattinija i radi probne table Zagora. Godine 2005 postaje stalni član staffa Duha sa sjekirom i objavljuje svoj prvi rad u 2010. godini, na scenarij Morena Burattinija Zenith izadnja brojevi 534, 535, 536. (kod nas objavio Ludens i Veseli Četvrtak).

Živi i radi u Sambuca di Sicilia u pokrajini Agrigento. Odlikuje ga detaljan crtež, stilski veoma sličnom idejnom tvorcu Gallijenu Ferriju te je jako dobro prihvaćen od strane publike, zbog detaljnog crtanja a i svog redovnog posla arhitekte nije do sad objavio mnogo priča.

Pored gore navedene priče uradio je i Zagor Gigant broj 7: Očajnička utrka (u izdanju Ludensa), radi se o priči koja je originalno u Italiji izasla u 3 broja Zenith gigante 596,597,598 ali je kod nas urađena u formi jednog broja Giganta.

U pripremi je i specijalni broj u koloru koji bi trebao vrlo brzo izaći (Zimska Zmija), uglavnom radi se o jednom izvrsnom autoru kojega ćemo imati priliku upoznati na 2 Mostarskom Strip vikendu.