Lana Šator

Rođena 01.01.1990. godine u Mostaru, gdje trenutno i dalje živi. Inače iz obitelji koja je umjetnički nastrojena, od malena pokazuje veliko zanimanje za svijet animacije, a pritom i zanimanje za ilustrativnu umjetnost te stripove.

Završila je Srednju Likovnu Školu Gabrijela Jurkića u smijeru grafičkog dizajna a potom Nastavnički Fakultet na Likovnom odsijeku – smijer slikarstva.

U svim formativnim umjetničkim godinama, prati je ljubav kako prema stripu europskog i američkog korijena, tako i ljubav prema mangama sa Dalekog Istoka.

U tinejdžerskim godinama je učesnik mnogobrojnih kampova animiranog filma u Neumu. Prvu priliku za veliki projekt dobiva 2007.godine da ilustrira udžbenik Engleskog jezika za osnovnu školu. Godinu dana poslije sa prijateljima osniva neprofitnu udrugu ”Mottomo” – Društvo za proučavanje moderno-vizualne kulture Japana.

U međuvremenu se bavi freelancingom putem interneta, da bi na kraju dobila šansu za konceptiranje za video igre 2013. godine, gdje se zadržava baveći se Steam Workshopom za igru DOTA 2, gdje joj par radova ulazi u samu igru, kako samim dizajniranjem 3d elemenata tako i ilustriranjem ”loading screenova”. 2015. godine bila je angažirana kao concept artist u mostarskom game studiju ”Four Game Studio”. U istom periodu stvara službeni merchandise za DOTA 2 putem WeLoveFine stranice.

Trenutno se i dalje bavi freelancingom, a posljedni projekti uključuju stvaranje maskote i stripa za ”Spark Digital Accerelator” te maskote za ”NSoft”.