Ana Omi

I tako smo došli do broja 25 😍
Ana Omi Rođena u Beogradu, trenutno živi u Novom Sadu. Kao srednjoškolka i tokom fakulteta vikendom pohađa školu stripa “Đorđe Lobačev”, gde je upoznala većinu svojih sadašnjih prijatelja i kolega. U periodu od 2006. do 2010. bila je član organizacionog tima Međunarodnog salona stripa u Beogradu, ne prestajući da paralelno i izlaže radove na pomenutom salonu.
Objavljivala je kratke stripove za Emitor- glasilo društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”, zajedno sa scenaristom Milošem Petrikom. Zatim u internet magazinu “Veles” i fanzinu “Raketla”. Dva njena stripa našla su se u prvoj i osmoj knjizi kolektivnog francusko-srpskog izdanja “Linije Fronta” objavljenog u saradnji izdavačke kuće System Comics i Francuskog instituta u Srbiji.
Godine 2018. njeni radovi su bili deo izložbe “Ona se budi / BD Egalite” koja je okupila pedeset autorki sa Balkana i Francuske.Poslednjih šest godina je deo gejming industrije, baveći se koncept artom i character dizajnom, ali strip i dalje ostaje njena prva ljubav.
Ana vidimo se uskoro!!!