Paolo Bisi

Paolo Bisi je rođen u Pacienzi 27.09.1964 godine. Osvojio je strip natjecanje u Pratu u Italiji 1981. Ipak je prošlo nekoliko godina prije nego što se profesionalno počeo baviti crtanjem stripova. Nakon stjecanja diplome na Umjetničkom institutu Parme, Bisi je radio kao slobodni storyboarder za nekoliko oglasnih agencija u Milanu između 1987. i 1993. godine.

Vratio se stripu 1992. godine kada je Granata Press objavila kratku priču koju je stvorio s scenaristom Marcellom Toninellijem, La Casa dei Fantasmi, u njihovom Dark Magazineu. Zatim je radio s pokojnim scenaristom Adeom Caponeom na Requiem (Intrepido i Liberty izdavači, 1995. godine), a također je nacrtao i dvije priče za Lazarusa Ledda u izdanju Star Comicsa.

Bisi se pridružio likovnom osoblju Sergija Bonelli Editore prvenstveno radeći na serijalu Mister No (1996 – 2005) i u tom periodu je nacrtao šest brojeva, a gašenjem toga serijala prešao je u Zagorovu ekipu crtača te je dosad nacrtao sedam brojeva.

Od ostalih radova bitno je istaknuti seriju od tri knjige o serijskom ubojici Charlesu Mansonu s Cédricom Rassatom koju je uradio za francuskog izdavača Glénat između 2008. i 2010. godine.

Odlikuje ga jako detaljan i oku ugodan crtež, a samim tim što je radio i radi na najpopularnijim junacima na ovim prostorima Zagoru i Mister Nou ne sumnjamo da će biti onih kojih će htjeti crtež od ovoga majstora stripa na predstojećem 3. Mostarskom strip vikendu.