Joevito Nuccio

Ako volite Zagora evo još jedan razlog da dođete u Mostar. Upravo smo dobili potvrdu od Joevito Nuccio da će i ove godine biti s nama 💪

Rođen je u Chicagu (SAD), 2. srpnja 1970. godine, diplomirao je na Istituto d’Arte 1989. Godine 1997. pohađao je tečaj na stripovima koje organizira Opera Universitaria Palermo, čiji nastavnik Gianni Allegra. Diplomirao je arhitekturu 1999. godine, i započeo privatnu praksu. 2002. godine kontaktira Morena Burattinija i radi probne table Zagora.
Godine 2005 postaje stalni član staffa Duha sa sjekirom i objavljuje svoj prvi rad u 2010. godini, na scenarij Morena Burattinija Zenith izadnja brojevi 534, 535, 536. (kod nas objavio Ludens i Veseli Četvrtak).

Dosada je uradio 8 brojeva Zagorove redovne serije, ono što je interesantno da su njegove 2 priče već imale premijeru na ovim prostorima u vidu izdanja koja nisu pratila redovnu seriju nego su izašle izvan nje.Kao što je uradio Ludens sa Gigantom Očajnička utrka gdje je stavio orginalne epizode 596,597,598 ( ove epizode su kasnije izašle i u ludensovoj redovnoj seriji ) tako je i Veseli Četvrtak u svojoj ediciji objavio orginalne brojeve 654 i 655 pod nazivom Povratak Zimske Zmije .
S obzirom na popularnost koju Nuccio ima među fanovima Zagora mislimo da se čitatelji nisu bunili što su neke njegove priče dobivali prije vremena tj unaprijed a i oni koji sakupljaju samo redovnu seriju neće ostati zakinuti pošto će se te epizode vjerovatno opet uredno objaviti kada na njih dođe red kao što je već bilo sa gore spomenutim Gigantom .
Živi i radi u Sambuca di Sicilia u pokrajini Agrigento…