Dojmovi poslije festivala :) :) :)

Emocije su se napokon smirile, a dojmovi slegli (čitaj odmorili smo se) te je vrijeme, a i red da se spomenemo ovogodišnjeg izdanja festivala.
 
Nećemo ni pokušati biti skromni jer ove godine to jednostavno ne možemo biti. 4. mostarski strip vikend je bio van svih naših očekivanja. Očekivali smo, bolje reći nadali se, laganom pomak u odnosu na prošli, ali ovo što se je 4. i 5.10.2019. događalo u Kosači i van nje je apsolutno premašilo sva naša očekivanja.
 
Atmosfera, o kakvoj mogu samo sanjati i veći te poznatiji festivali, je bila nevjerojatno ugodna, opuštajuća, kreativna te nabijena nevjerojatno pozitivnom energijom, ma jednom riječju fantastična.
 
Po broju nikada stariji, ali zato po posjetiocima nikada mlađi festival. Ako bismo morali izdvojiti segment festivala na koji smo najponosniji, to bi bila dob posjetitelja. Ogroman broj djece i mladih koji su u kombinaciji sa MostarKom napravili ludu atmosferu. Nevjerojatan pomak u odnosu na ranije godine kada smo se po festivalu uglavnom motali, mi, “stari“ stripaši. Drago nam je da je tako jer to je ono što smo od prvog dana i željeli. Ponovno približiti strip mladima, maknuti ga sa kulturne margine te ga predstaviti kao jako interesantan, ekspresivan i šaren medij. Nakon četiri godine dobili smo nepobitan dokaz da smo na pravom putu. Dokaz koji nam je, uz ostale sjajne trenutke sa festivala dao elana da na 5. izdanju festivala budemo još bolji, ako je to uopće moguće.
 
Hvala vam svima koji ste nas posjetili!
 
Hvala našim dragim prijateljima (sigurno će se prepoznati da ih ne nabrajam) iz Slovenije, Crne Gore, BiH, Hrvatske, Srbije, Švicarske, Njemačke … koji su nas opet došli podržati, popiti kavu, pa i pivo, te popričati. Hvala! Beton ste!
 
Hvala „gostima“ tj. prijateljima festivala Milorad Vicanovic Maza, Enis Čišić, Drazen Kovacevic, Midhat Kapetanovic, Filip Andronik, Zdravko Cvjetkovic, Kenan Halilović, Armin Ozdic, Jovan Ukropina, Milan Jovanovic, Sibin Slavković, Marco Mastrazzo, Alessandro Bocci, Giuseppe Candita, Roberto Diso, Gianni Sedioli, Giancarlo Marzano, Lana Šator, Luka Cakic
 
Hvala dizajnerskom magu Kristijan Kuliš, medijskom mogulu Alen Jehja, Aida ZM, Nedim Toroman, Mirna Imamovic, Spade Ace, Nebojša Mandić, Miran Stijakovic, Miran Hasibovic, Александар КраљHercegnovski Strip Festival, “teoretičaru pop kulture“ Boris Cerkuc, Damir Gabeljic iako izbjegave festival 🙂 i ostalima na svoj pomoći koju su nam pružili.
 
Hvala Filipu i Midi na fantastičnim radionicama!
Hvala ekipi iz Udruga Ljubitelja Stripa Stripus na fantastičnoj suradnji i velika pohvala za njihov rad sa djecom. Definitivno jedna od rijetkih svjetlijih točaka stripa u BiH! Bravo ljudi!
Hvala Zdravku na MostarKu!
Hvala MostarKu na odličnoj zabavi!
 
Hvala svim ostalim gostujućim autorima na pregršt lijepih crteža te još ljepšem druženju!
Hvala svima vama koje sam zaboravio! Sorry!
 
Hvala svim našim sponzorima bez kojih ne bi došlo do ove pozitivne eksplozije u Mostaru!
Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Turistička zajednica HNK/HNŽ, Grad Mostar, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Embassy of Italy in Bosnia and Herzegovina, Agraminfest, Bljesak.info, Marinero, Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača, Karting klub, Kriva ćuprija, Pc Centar, RDV, Suncokret, Večernji list, American Corners BiH Mostar , Hepok Mostar
 
Zajedno smo festival digli na jedan veći nivo i hvala vam do neba!!! 😊😊😊
 
4. izdanjem festivala Mostar, nije samo potvrdio da je jedna od najboljih regionalnih strip manifestacija, već je postavio temelje jednog internacionalno prepoznatljivog festivala. Dokaz? Ha, pa pitajte naše goste i posjetitelje😊
Prije nego sam počeo pisati tekst mislio sam da su se emocije smirile, ali sada vidim da sam bio u krivu. Jedva čekam sljedeće izdanje festivala!
Želimo vam puno zdravlja, sreće i veselja do 5. mostarskog strip vikenda! Vidimo se!