Sibin Slavković

Sibin Slavković rođen je 10. 11. 1953. godine u selu Žunjeviće u okolini Novog Pazara. Od 1960. godine živi u Starčevu kod Pančeva.
Svoje prve stripove Kolona je stala i Mećava objavio je 1973. godine u izdanjima “Dečjih novina”, a u “Politikinom zabavniku” debitirao je kratkom pričom Braća.
Stalno je zaposlen u “Dečjim novinama” od 1977. godine, najpre kao ilustrator i strip crtač, a zatim kao urednik strip izdanja. U “YU stripu” i “Eks almanahu” objavljuje stripove Cepanica, Izum, Vitez Palman i serijal Vendes.
Istovremeno započinje suradnju sa novosadskim “Dnevnikom” na licenciranom serijalu Veliki Blek, koji je osim u tadašnjoj Jugoslaviji objavljivan i u Italiji i Francuskoj.

Prelaskom u novosadski “Forum Marketprint”, pored uređivanja strip izdanja, u okviru velike Marketprintove ekipe scenarista i crtača radi na licenciranom stripu Tarzan, koji je objavljivan u više evropskih zemalja.
U periodu od 1992 do 1996. godine po scenariju Baneta Kerca crta autorski serijal Stormy & Iceberg koji je objavljivan u Švedskoj i Norveškoj.
Tokom 1997. i 1998. godine za američku izdavačku kuću “Dark Horse” iz Milvokija, po scenariju Boba Fingenmana nacrtao je i objavio četiri epizode stripa Maska ( The Mask – Toys in the Attic).

Crtanju stripa se vratio 2012. godine kada je kod francuskog izdavača Joker Editions, po scenariju Bruna Falbe objavio album L’ espion de L’ empereur, Ulm, 1805.
Krajem marta 2018. godine objavio je album ROULETABILLE, Le Mystere de la CHAMBRE Jaune kod francuskog izdavača ” Soleil Editions”, po scenariju Jean- Charles Gaudina.