Strip radionica u tjednu Andresena

STRIP RADIONICA U TJEDNU ANDERSENA
 
👉U petak, 12. travnja 2024. godine, Udruga Mostrip iz Mostara je u sklopu manifestacije “Tjedan Andersena” održala zanimljivu strip radionicu na temu Andersenovih bajki.
👉U inspirativnoj i kreativnoj atmosferi pod vodstvom edukatora Marija Šunjića uživali su učenici petog razreda Osnovne škole Antuna Branka Šimića iz Mostara.
👉Kroz razgovor i crtanje učenici su imali prigodu razviti svoje ideje uz iskusnog edukatora devete umjetnosti. Sretna i nasmiješena dječja lica bila su najveća nagrada svima! 🙂
👉Zahvaljujemo se Udruzi Mostrip na izdvojenom vremenu, nesebičnoj podršci i izuzetno lijepoj suradnji koju imamo već dugi niz godina.
 
👉Inače, Mario Šunjić je rođen 28. prosinca 1975. u Malschu, Kreis Karlsruhe, Njemačka. Srednju strojarsku školu je završio 1994. u Mostaru. Diplomirao je na ALU (SUM) 2002. slikarstvo u klasi profesora Ante Kajinića, a na poslijediplomskom studiju ARS SACRA diplomirao je 2005. pod vodstvom mentora A. Kajinića. Radio kao asistent na ALU-ti na Širokom Brijegu u periodu od 2002. do 2006., potom u Srednjoj likovnoj školi „Gabrijel Jurkić“ u Mostaru u periodu od 2006. do 2007. Trenutno zaposlen na FPMOZ Sveučilišta u Mostaru u svojstvu docenta.
Priredio je 22 samostalne izložbe: Mostar, Sarajevo, Š. Brijeg, Tuzla, Dubrovnik, Zagreb, Split, Grožnjan, Padova (IT)… Učesnik je brojnih simpozija i likovnih kolonija te skupnih izložaba u zemlji i inozemstvu: Mostar, Sarajevo, Tuzla, Š. Brijeg, Dubrovnik, Zagreb, Grožnjan,Split, Osijek, Montegrotto (IT), Johanesburg, Kairo, Rim,Strasbourg… Radovi mu se nalaze u brojnim privatnim i javnim zbirkama, te u stalnom postavu Umjetničke galerije BiH i Franjevačke galerije u Širokom Brijegu. Dobitnik je brojnih nagrada za svoj rad, te je autor više javnih djela.