Dylan Dog i ostali strip-junaci zauzeli Kosaču

Četvrti Mostarski strip vikend je u subotu 5. listopada s u prostorijama Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače svečano otvorio veleposlanik Republike Italije u Bosni i Hercegovini Nicola Minasi. Organizator ovogodišnjeg Mostarski strip vikenda je Udruga ljubitelja stripa iz Mostara “Mostrip”.

“Iza nas je već nekoliko uspješnih projekata, do sada smo organizirali tri strip vikenda u Mostaru te veliki broj radionica za mlade. Svojim djelovanjem smo, sudeći po reakciji javnosti, definitivno uspjeli animirati okolinu za kulturu stripa. Nošeni pozitivnim kritikama ove godine kroz nekoliko projekata nastavljamo s našim djelovanjem”

Kao i prošle godine, na vikendu je postavljena izložba radova gostujućih autora, a tijekom cijele manifestacije bit će nezaobilazno crtanje i potpisivanje gostujućih autora za posjetitelje, predstavljanje maskote festivala, nagrađivanje najsretnijih posjetitelja i još dosta zanimljivosti.

Iz ovogodišnjeg programa izdvajaju se tribine posvećene Dylan Dogu, strip-junaku za kojeg znaju čak i oni koji ne čitaju stripove. Na tribini će sudjeluju gosti iz Italije, a pored tribine organizirana je i izložba radova na temu stripa Dylan Dog.

Ove godine na Strip vikend dolazi rekordni broj gostiju. Grad na Neretvi posjetit će 18 umjetnika iz svijeta stripa: Milorad Vicanovic Maza, Enis Čišić, Dražen Kovačević, Midhat Kapetanović, Filip Andronik, Zdravko Cvjetković, Kenan Halilović, Armin Ozdić, Jovan Ukropina, Milan Jovanović, Sibin Slavković, Marco Mastrazzo, Alessandro Bocci, Giuseppe Candita, Roberto Diso, Gianni Sedioli, Giancarlo Marzano i Lana Šator.

Specijalni gosti i ove će godine uraditi plakate s motivom Mostara čime će još jednom staviti Mostar i Bosnu i Hercegovinu na mapu strip događanja u svijetu Klub Mostrip osnovala je koncem 2015. godine skupina strip entuzijasta iz Mostara. Cilj kluba je da strip pomjeri s kulturne margine, gdje se danas nezasluženo nalazi. Cilj Mostarski strip vikenda je druženje te promocija i popularizacija strip-kulture s naglaskom na mlađu generaciju.

https://www.bljesak.info/kultura/flash/dylan-dog-i-ostali-strip-junaci-zauzeli-kosacu/287805